Кабачкова ікра з секретом: відомий кухар поділився рецептом

Євген Клопотенко розповів, як зробити кабачкову ікру, щоб смак овочів максимально розкрився

Відомий кухар Євген Клопотенко радить готувати кабачкову ікру нетрадиційним способом. Так, овочі потрібно не тушити в сковороді, як роблять зазвичай, а обов'язково запекти в духовці. Так смак кабачка та інших овочів розкриється максимально, й ікра вийде неймовірно смачною. Покроковий рецепт кулінар опублікував на своєму сайті.

Знадобляться такі інгредієнти: одна цибуля, 1-2 моркви, два кабачки, три зубчики часнику, четвертина чайної ложки меленого коріандру, дві столові ложки соняшникової олії, сік половини лимона, сіль і перець за смаком.

Спочатку потрібно очистити цибулю, моркву і часник. Кабачок можна не очищати, якщо він молодий, а просто добре помити. Потім викладіть овочі на фольгу, збризніть маслом і злегка посипте сіллю. Після акуратно оберніть всі овочі фольгою. Попередньо розігрів духовку до 180 градусів, поставте їх запікатися приблизно на пів години.

Далі готові овочі наріжте довільного розміру шматочками. І перекладіть їх в чашу блендера. Туди додайте коріандр і зробіть з овочів пюре. У готову масу додайте перець, сіль і лимонний сік. Ікру потрібно охолодити в холодильнику протягом години та потім подавати до столу.

Раніше ми опублікували рецепт кабачкових млинців на молоці та пишних оладок з кабачків.