Психолог розповіла, яке питання не можна ставити своєму колишньому

Сімейний терапевт Ашера ДеРоса розповіла, що після розставання не варто питати свого колишнього і чому

Не всі стосунки закінчують хепі-ендом, деякі пари розлучаються, але це теж потрібно робити правильно, без зайвого стресу, переживань та питань. Сімейний терапевт Ашера ДеРоса розповіла, що не варто питати у колишнього коханого.

Як передає видання BestLife, багато людей після розриву хочуть обговорити стосунки та з'ясувати, що і коли пішло не так. Але є питання, якого краще уникати - це "Ти колись любив мене?".

Психолог пояснює, що якщо партнер дасть позитивну відповідь, тоді у вас виникне спокуса сказати: "Тоді навіщо ми розлучилися?", а якщо він відповів, що ніколи не любив, то це не дасть спокою, а навпаки, викличе сильні переживання і навіть депресію.

Інший спеціаліст Ребекка Філліпс також зазначає, що ні до чого хорошого такі питання після розлучення не наводять, тому що партнери починають заглядати "всередину себе", а це може обернутися пошуком невпевненості. Підсвідомо людина почне сумніватися, а чи досить вона хороша і приваблива, а чи зможе вона зустріти когось ще для серйозних стосунків і т.д.

Психологи кажуть, що розлучення з коханими не всім дається легко, тому "виливати душу" – це нормально. Варто ділитися своїми переживаннями з друзями, близькими, з психологом, але не влаштовувати відверті розмови з колишнім.

Нагадаємо, психологи перерахували звички, які заважають партнерам побудувати міцні та гармонійні стосунки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідження американських учених допоможе вам дізнатися, у чому секрет сімейного щастя.

Читайте також чому розлука позитивно впливає на стосунки.