Відомий бренд використав брудне повітря для створення одягу

Веганські бренд одягу Pangaia представив колекцію одягу, створеною шляхом перетворення викидів вуглецю в Air-Ink

Відомий екологічний бренд Pangaia продовжує експерименти з нестандартними матеріалами. Минулого року марка представила кросівки зі штучної виноградної шкіри, а на днях здивувала всіх новою унікальною технологією виробництва одягу.

Бренд випустив капсульну колекцію одягу, головною особливістю якої стало застосування технології Air-Ink. Це розробка індійської лабораторії Graviky Labs Анірудха Шарми. Вона дозволяє перетворити шкідливі частинки, які скупчуються в повітрі, у фарбу і чорнило, з яких можна створювати принти для одягу. Таким чином виходить, що одяг виготовляється з викидів вуглекислого газу, які руйнують озоновий шар.

Для створення чорнила використовують дрібнодисперсні частинки PM 2,5 - одні з головних забруднювачів повітря, сприяють глобальному потеплінню. Кожен кілограм речовини Air-Ink знижує викид вуглекислого газу в атмосферу на 800 грамів.

У нову колекцію увійшли худі, футболки та спортивні штани, а також аксесуари - панами, капюшони та сумки. Всі речі створені з переробленої бавовни й вже доступні онлайн за ціною від $ 80 до $ 185.

Відповідальним за зйомку нового Кампейн був Дженке Ахмед Тейлі, стиліст Бейонсе. Особами колекції стали супермодель Наомі Кемпбелл і співак Кезіа Джонс.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от PANGAIA (@thepangaia)

Нагадаємо, що модний дизайнер Беате Карлссон створила для свого японського бренду AVAVAV нестандартне взуття - чоботи-монстри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що люксовий бренд YSL Beauty представив помаду, яка здатна кардинально змінити ставлення жінок до процесу макіяжу. У чому її особливість?