Жителям яких країн доступно найбільше напрямків для подорожей: список

В цьому році вигідно бути громадянином Нової Зеландії

Щороку фахівці проводять аналіз паспортів різних країн, щоб з'ясувати, громадянином якої держави бути найвигідніше. Про це пише видання lux.

Аналітики на офіційному сайті passportindex опублікували рейтинг країн, які досить непогано справляються з наслідками пандемії коронавируса.

І в цьому році найбільше пощастило жителям Нової Зеландії - для відкриті кордони 129 країн у всьому світі, тому вона очолила рейтинг. А ось Україна в цьому списку опинилася на 12 місці (що теж дуже непогано) - нам доступні для відвідування 111 напрямків.

Отже, вашій увазі надається список з 10 найбільш "сильних" паспортів світу в цьому році. Держави, які мають найбільшу свободу вибору для подорожей:

Нова Зеландія - 129 країн світу;

Німеччина - 128 країн світу;

Австрія - 128 країн світу;

Люксембург - 128 країн світу;

Швейцарія - 128 країн світу;

Ірландія - 128 країн світу;

Японія - 128 країн світу;

Південна Корея - 128 країн світу;

Австралія - 128 країн світу;

Швеція - 127 країн світу.

Також видання "Коментарі" розповість, як самостійно спланувати подорож: лайфхаки для туристів. Продумане планування врятує вас від зайвих переживань і непотрібних клопотів. І після того, як ви один раз спробуєте самі спланувати майбутню поїздку, то більше не захочете дивитися банальні екскурсії або ходити по нудним маршрутам.