Як самостійно спланувати подорож: лайфхаки для туристів

Щоб нічого не забути!

Продумане планування врятує вас від зайвих переживань і непотрібних клопотів. І після того, як ви один раз спробуєте самі спланувати майбутню поїздку, то більше не захочете дивитися банальні екскурсії чи ходити нудними маршрутами. Про це пише видання travel.

Оптимальні дати - це перший пункт у списку мандрівника. Коли ви заздалегідь все сплануєте, то зможете купити квиток на літак або поїзд по найприємнішій ціні. І ще один маленький трюк: їхати не в розпал сезону, а трохи пізніше, щоб не стояти в довгих чергах з іншими туристами.

Коли визначилися з країною і датами - переходьте до прочитання відгуків. Саме вони стануть вашим кращим, а головне, правдивим помічником. І ви зможете забронювати вигідний варіант житла, не боячись неприємних сюрпризів.

Наступний ключовий момент - не полінуйтеся і оформіть страховку. Адже це гарантія вашої безпеки і надання медичних послуг, якщо виникнуть непередбачувані ситуації.

Досвідчений турист знає, що краще заздалегідь прорахувати бюджет. Обміркуйте абсолютно всі моменти: скільки піде на житло, скільки на їжу і сувеніри, а яка частина витрат потрібна для екскурсій. І, звичайно ж, прибережіть маленьку заначку, щоб відчувати себе максимально комфортно.

Сплануйте свій маршрут - це дозволить ретельно все обдумати. Дізнайтеся, як можна більше про країну, в яку вирушаєте: звичаї, пам'ятки, правила. Щоб зробити подорож більш зручною: ви не будете втрачати час на те, щоб вирішити, куди піти і де поїсти.


Також видання "Коментарі" розповість, топ-5 кращих країн для подорожі в поодинці.