Відпустка в Туреччині: якому району Аланії віддати перевагу для відпочинку

Туреччина - одна з найбільш прихильних країн з клімату та харчування, ідеальна для відпочинку з дітьми

Уже замислюєтеся, яку країну відвідати в 2021 році?

Ранкова Аланья прекрасна - місто прокидається, пляжі готуються до зустрічі з туристами, всюди пахне свіжоспеченим хлібом, готується ранковий чай.

Курортне місто Туреччини Аланія складається з багатьох районів. Туристична частина починається з району Окурджалар, який розташований в 30 км від Аланії - це зона прибережних 5-ти зіркових дорогих готелів, у кожного з яких свій пляж. За Окурджалар знаходиться Інжекум, що виділяється серед інших чудовим піщаним пляжем, який в Аланії називають "золотими пісками". У Інжекум розташована школа дайвінгу, де можна попірнати з аквалангами і побачити морських черепах.

Слідом йде Авсаллар. Хоч це і туристичний район міста, зараз він дуже активно забудовується різними комплексами і резиденціями. Наступний район - Конакли. Цей район розташований найближче до Аланії (15 хвилин на автобусі) і є найбільшим шопінг-центром. Уже за Конакли починається і сама Аланія зі своїми житловими кварталами і мікрорайонами.

В Аланії також знаходяться міські готелі. Більшість з них не пляжні - готелі розташовані через дорогу від моря. Багато з них закриваються на зиму, але в сезон радо приймають туристів - з квітня до кінця жовтня - середини листопада.

Аланія тягнеться уздовж морського узбережжя, фактично це місто, що складається з трьох паралельних вулиць і трьох головних доріг з безліччю перпендикулярних перетинів, які тягнуться у напрямку від моря до гір. Зорієнтуватися в цьому місті не складе ніяких труднощів будь-якому приїжджому.

Для тих, хто любить завжди перебувати в центрі і гущі подій, бути в близькості від культурних та історичних пам'яток і цінностей - прекрасно підійде для відпочинку ритмічний центр Аланії. Тут розташовані музеї та архітектурні пам'ятки, на центральній вулиці міста знаходиться велика кількість магазинів, ресторанів, нічних клубів і дискотек.

У спальному районі міста Оба знаходяться дві турецьких школи-коледжи, великі резиденції з критими і відкритими басейнами і фітнес-центрами, які як можна зняти в оренду для літнього відпочинку, так і придбати в якості нерухомості.

Тосмур раніше був околицею Аланії, в цьому районі міста дуже багато соціального житла. Тут знаходиться туристична пам'ятка - гірська річка Дим-Чай, на різних рівнях якої знаходяться ресторанчики і зони для пікніка.

Махмутлар - це міні-місто в Аланії, є найбільшим районом. В основному цей район російськомовний. Махмутлар найбільш близький до моря - найближчі житлові будинки (турецькі резиденції зі своєю прилеглою територією, басейном і кортом) знаходяться всього в 300 м від берега моря.

Раніше "Коментарі" писали про 10 найнесподіваніших факти про Хорватію .