Відкриття аеропорту в Ужгороді: у Зеленського зробили заяву

Аеропорт в Ужгороді можуть відкрити для нерегулярних рейсів.

Заступник голови Офісу президента з питань регіональної політики Віктор Микита прокоментував можливість відкриття аеропорту в Ужгороді для пасажирських перевезень. За його словами, аеропорт на заході країни міг би забезпечувати нерегулярні чартерні громадські рейси.

Віктор Микита в інтерв’ю LB.ua розповів, що наразі відкриття аеропортів в Україні перебуває на паузі. Однак ужгородський аеропорт, який віддали МВС, може перетворитись на європейський хаб авіазабезпечення цивільного захисту, зокрема для нерегулярних чартерних рейсів.

За словами представника голови Офісу президента, це аеропорт перебуває під керівництвом цивільних, а військові літаки відсутні через проблеми з логістикою.

"Політика МВС це дозволяє. ДСНС — це цивільна авіація, не військова. Військових літаків там не може бути, логістика невдала в цілому", – сказав Микита.

Однак Віктор Микита наголосив, що Ужгород знаходиться за 800 км від Києва, і в деяких випадках зручніше доїхати до Польщі і звідти вилетіти, ніж добратись до Закарпатської області.

"Треба зробити дорогу, покращити залізничне сполучення", – додав Віктор Микита.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року почали обговорювати можливість відкрити аеропорти для пасажирських перельотів в Україні за прикладом Ізраїлю. Зокрема розглядались аеропорти у Львові, Одесі та Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського назвали аеропорт, який першим відновить авіасполучення.

Також "Коментарі" писали, що один з перших літаків, які вилетіли з України під час війни, має російський слід.