П'ять туристичних місць, від яких мурашки по шкірі (ФОТО)

Ці туристичні місця підійдуть для тих, хто шукає гострих відчуттів

Туристів з усього світу завжди привертали загадкові й навіть моторошні місця, які вирізняються своєю красою і цікавою історією. Представляємо добірку саме таких місць, які можуть викликати мурашки по шкірі.

Острів ляльок, Мексика

Це острів, розташований в одному з каналів у Сочимілько, районі мексиканської столиці Мехіко. На деревах по всьому острову розвішені сотні зламаних і знівечених дитячих ляльок, покликаних заспокоїти привид дівчинки, яка нібито потонула в місцевих водах. Це "страшне" місце є відомою туристичною визначною пам'яткою.


Священний ліс, Італія

Садово-парковий ансамбль у долині біля підніжжя замку родини Орсіні в містечку Бомарцо. Його прикрашають близько 30 міфологічних скульптур і фантастичних споруд. Одним із перших відвідувачів парку у 1938 році був Сальвадор Далі. Деякі мотиви побаченого увійшли в його картину "Спокуса Святого Антонія" (1946 рік).


"Рука пустелі", Чилі

Дивовижна скульптура, розташована в пустелі Атакама. Вона являє собою ліву долоню людини, яка начебто висовується з-під землі приблизно на три чверті. Висота скульптури - 11 метрів.

За задумом автора, його робота повинна виражати людську несправедливість, самотність, горе і муки, а настільки помітний розмір - вразливість і безпорадність.


Озеро Споттед-Лейк, Канада

Солоне мінеральне озеро, розташоване в Британській Колумбії, неподалік від містечка Осуюс. Для індіанців племені Оканаган воно є священним вже багато століть. Щоб поглянути на водойму зблизька, потрібен спеціальний дозвіл від вождя племені.


Острів Повелья, Італія

Згідно з легендою, острів був місцем, куди засилали помирати хворих на чуму, саме через це там бродять неупокоєні душі хворих. Також на острові розташована психіатрична лікарня, в якій, за чутками, проводили досліди. Наразі острів занедбаний.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які туристичні місця вважаються найнебезпечнішими.