Страждає шкіра через носіння маски: лікар розповіла, що робити

Названі прості заходи, які допоможуть зберегти шкіру під час носіння маски

Маска - необхідний атрибут нинішнього часу. Але нерідко часте використання засобів індивідуального захисту призводить до неприємних наслідків для шкіри обличчя: подразнення, запалення, висип, свербіж, рубці та навіть шрами. Як правильно використовувати захист, щоб не шкодити шкірі, пояснила лікар-дерматолог Наталія Подколозіна "Сегодня".

По-перше, лікар рекомендує перед надяганням маски вмиватися. У разі, коли ви не можете це зробити, то використовуйте антисептичні серветки без спирту. Також можна протерти зону носіння маски хлоргексидином.

По-друге, після вмивання обов'язково нанесіть зволожуючий крем. А за 2-3 години після зміни маски процедуру слід повторити. Якщо ж на обличчя нанесений макіяж, то скористайтеся серветками з матуючим ефектом.

Тим, у кого вже з'явилися висипання, лікар радить додати в домашній догляд додаткові засоби. Йдеться про кислота - підсушуючі компоненти в косметиці. Наприклад, саліцилова кислота. Крім того, на ніч рекомендується зволожити шкіру засобами на основі гіалуронової кислоти. Окрему увагу не забудьте приділити догляду за губами.

Нагадаємо, експерт розповіла, як поліпшити стан шкіри восени.