Чому може не хотітися інтимної близькості

Експерти розповіли, які причини можуть викликати зниження сексуального потягу і що з цим робити

Секс - важливий складник будь-яких стосунків. Однак чимало людей періодично стикаються з проблемою зниження лібідо, що можна пояснити кількома причинами.

Приймання ліків

Знизити сексуальний потяг може приймання певних лікарських препаратів, наприклад, антидепресантів або антигістамінних засобів. Якщо ви помітили, що ваше лібідо знизилося, тоді варто сходити до лікаря і розповісти про свою проблему, щоб вам виписали альтернативний засіб.

Проблеми зі здоров'ям

На інтимну сферу життя істотно впливає і загальний стан здоров'я, наприклад, підвищений цукор у крові або ж постійна наявність солодкого в раціоні. Це може "відключити" ген, який відповідає за статеві гормони. У такому випадку потрібно звернутися за консультацією до лікаря.

Втома і стрес

Постійний стрес і хронічна втома можуть призвести до зниження сексуального потягу, тому потрібно відновлювати свій емоційний стан. Можливо, вам потрібно поміняти обстановку, з'їздити кудись відпочити або ж навчитися правильно розподіляти свої обов'язки, щоб часу вистачало і на роботу, і на відпочинок.

Проблема у стосунках

Проблема може бути й у стосунках із партнером. Можливо, вас щось не влаштовує в сексі, але ви боїтеся у цьому зізнатися або відкрити свої бажання. Може, у ваших взаєминах згасла пристрасть. У будь-якому випадку потрібно сісти та поговорити, а не сподіватися, що проблема вирішиться сама собою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський фахівець Ерік Хазелтайн у результаті кількох досліджень дійшов висновку, що на сексуальний потяг може несвідомо впливати запах тіла.