Чому не варто займатися сексом під час стресу

Американські вчені розповіли, чому не варто займатися сексом в умовах сильного стресу

Кажуть, що секс допомагає розслабитися і знімає напругу, але американські дослідники не згодні з цим твердженням і не рекомендують вступати в інтимні стосунки в умовах сильного стресу.

Експерти дійшли висновку, що секс у стані підвищеної напруги лише погіршує ситуацію і призводить до негативних процесів.

Такі висновки вони зробили, ґрунтуючись на результатах експерименту, в якому взяли участь кілька добровольців. Їхній мозок піддали скануванню.

Виявилося, що заняття сексом у період пережитого сильного стресу здатні спровокувати появу сильної депресії. У крові підвищується рівень стресових гормонів, розвиваються важкі реакції.

При цьому найбільш вразливими в цій ситуації виявилися жінки. МРТ-сканування показало, що у мозку дівчат формувалося справжнє "вогнище" депресії. Організм починав працювати неправильно, і людина потребувала медичної допомоги для виходу з такого стану.

Дослідники говорять, що не варто вступати в інтимну близькість відразу після серйозного стресу або нервового напруження, тому що це небезпечно для організму. Краще зайнятися сексом із партнером, коли емоційний тонус повернеться в норму.

Нагадаємо, що секс не лише приносить задоволення, але й сприятливо діє на весь організм, впливаючи як на фізичний, так і на емоційний стани людини. Сексолог Наталя Романовська розповіла, які зміни відбуваються з організмом без регулярних інтимних стосунків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що секс допомагає збільшити тривалість життя майже на 40%. До таких висновків дійшли фахівці Дослідницького інституту Нової Англії.