БДСМ діє на людину не гірше марихуани: вчені провели новий експеримент

БДСМ-практики позитивно впливають на окремі біологічні механізми в організмі людини

Експертам з Бельгії вдалося з'ясувати цікавий факт - БДСМ-практики впливають на організм людини не гірше, ніж марихуана. Про це пише видання lux.

Щоб прийти до такого висновку, вчені детально вивчили аналіз крові 35 пар, які регулярно займаються такими "іграми". А також вони проаналізували 27 людей, які геть заперечують подібні заняття.

Результати проведеного експерименту показали, що БДСМ позитивно впливає на певні біологічні механізми. Наприклад, у учасників такої практики значно підвищувався рівень гормону задоволення і кортизол. Але варто зазначити, що кортизол піднімався тільки в тих людей, які були в ролі "підлеглого".

У домінанта кортизол залишався на колишньому рівні, але зате підвищувався рівень ендоканабіноїди, які служать таким собі балансом для всіх процесів в організмі. А також властивості ендоканабіноїди чимось схожі з ефектом від марихуани.

Експерти підсумували, що емоції і біль, яку партнер переживає в процесі БДСМ-практики, викликає у нього біологічну реакцію задоволення. А домінанти отримують більше задоволення від контролю і силової гри, яку отримують над своїм партнером.

Також видання "Коментарі" розповість, чи дійсно жінки з віком перестають хотіти сексу: наукове дослідження.