Що робити, якщо партнер почав вас ігнорувати

Психологи розповіли, як правильно реагувати на ситуацію, в якій партнер почав вас ігнорувати

У будь-яких стосунках бувають труднощі, які можуть закінчитися ігноруванням. Це метод маніпуляції або модель спілкування, на яку партнер може піти з різних причин. Але як правильно діяти й чи потрібно діяти взагалі, коли тебе ігнорують?

Психологи кажуть, що ігнорування не можна приймати за прийнятну поведінку в стосунках, тому що це болісно і неприємно. В першу чергу, в такій ситуації потрібно почекати поки емоції вирівняються. Не варто відразу з'ясовувати стосунки, краще взяти паузу і подумати про те, що стало причиною конфлікту або розбіжності і як це можна виправити.

Якщо ви не відчуваєте себе винуватим в ситуації, тоді не варто вибачатися. Але якщо ви сказали щось, що поранило вашого партнера і сприяло його "холодній" поведінці, тоді потрібно визнати свої помилки й вибачитися за свою поведінку.

Також психологи радять звернути увагу на тип особистості вашого партнера, він - інтроверт або екстраверт? Річ у тому, що інтровертам потрібно більше часу, щоб пережити образу або інші емоції, а значить не потрібно квапити людину й з'ясовувати з нею стосунки. Краще скажіть партнеру, що готові будете поговорити з ним, коли він "охолоне" і сам погодиться обговорити конфліктну ситуацію.

Експерти рекомендують парам визнати, що кожен з них мав рацію, а потім на деякий час відокремитися один від одного, щоб заспокоїтися. Після цього закохані повинні повернутися разом в узгоджений час, щоб спокійно обговорити конфлікт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в якому віці партнери схильні зраджувати один одному.