Як розігріти картоплю фрі, щоб вона знову була хрусткою: три способи

Картопля фрі втрачає свою хрусткість після повторного розігрівання, однак є кілька способів повернути картоплі смак.

Картопля фрі - це класика швидкого харчування, яка чудово доповнює будь-яку страву. Проте, якщо вона охолола, стає м'якою, іноді навіть гумовою, що позбавляє її смаку. На щастя, є кілька ефективних способів повернути картоплі фрі хрусткість після розігрівання.

Один з найшвидших способів розігріти картоплю фрі - це мікрохвильова піч. Однак це не найкращий вибір. У мікрохвильовці картопля фрі стане вологою і втратить свою текстуру. Щоб зберегти хрусткість у картоплі фрі, рекомендується використовувати духовку, аерофритюрницю або сковорідку.

Як розігріти картоплю фрі у духовці

Один з найкращих способів розігріти картоплю фрі - це духовка. Спочатку розігрійте її до 220°C, викладіть картоплю фрі на деко, застелене пергаментом, так, щоб шматочки не торкалися один одного. Розігрівайте їх 8-10 хвилин, потім перемішайте і, за потреби, потримайте ще кілька хвилин, щоб досягти бажаного рівня хрускоту.

Як розігріти картоплю фрі у аерофритюрниці

Аерофритюрниця - це ще один чудовий інструмент для повернення хрусткості картоплі. Встановіть її на 180°C і покладіть картоплю в один шар. Нагрівайте протягом 3-5 хвилин, поки вона не стане золотистою та хрусткою.

Як розігріти картоплю фрі на сковорідці

Якщо немає духовки або фритюрниці, використовуйте сковорідку. Для цього бажано взяти чавунну сковорідку, розігрійте її на середньому вогні і додайте трохи олії. Покладіть картоплю фрі в один шар і готуйте, періодично перевертаючи, поки вона не стане хрусткою.

Як зберігати залишки картоплі фрі

Якщо ви не збираєтеся ’їсти всю картоплю фрі одразу, покладіть частину в контейнер, але не закривайте його. Зачекайте, поки вона охолоне, а потім поставте в холодильник, залишивши ємність трохи відкритою. Це допоможе уникнути зайвої вологості для картоплі фрі. Дотримуючись цих порад, ви зможете знову насолодитися смачною, хрусткою картоплею фрі, незалежно від того, коли ви її готували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи потрібно промивати холодною водою макарони.

Також "Коментарі" писали про те, чому взимку картопля може подорожчати до 50 гривень.