Як приготувати шаурму вдома: простий і швидкий рецепт

Хіт близькосхідної кухні - шаурма - вгамує найбільш дикий голод

Шаурма – одна із найбільш популярних близькосхідних страв. Вона може стати відмінною альтернативою звичному для нас бутерброду, тому що покласти туди можна, що завгодно. Рецепт шаурми по-домашньому опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Інгредієнти: 2 аркуша лаваша (25х25 см), 400 г яловичого фаршу, 200 г твердого сиру, 100 г майонезу, 50 г гострого томатного соусу або кетчупу, 2-3 солоних огірки, 1 стиглий помідор, 1 цибулина, 2 ст. л яблучного оцту, листя салату, 1 зубчик часнику, сіль, перець.

Спочатку потрібно посолити та поперчити фарш, добре перемішавши. Поділіть м'ясо на дві рівні частини та сформуйте котлети. Запікати в духовці при температурі 180°с протягом 20-30 хвилин.

Поки котлети запікаються, приступайте до приготування соусу і начинки. Для початку наріжте тонкими півкільцями цибулю, залийте її яблучним оцтом і залиште маринуватися на 10-15 хвилин. Коли цибуля замаринується, треба злити рідину.

Помідор і мариновані огірки наріжте тонкими слайсами. Потім сир натерти на крупній тертці. У майонез додаємо пропущений через прес зубчик часнику. І все добре перемішуємо.

Тепер збираємо наш кебаб. Розстеліть лист лавашу, змастить невеликою кількістю майонезу, посипте тертим сиром. Далі в довільному порядку укладайте салат, цибулю, помідор, огірки, котлету і залишки сиру. Додаємо соус за смаком. Щільно загорніть шаурму, щоб начинка всередині не бовталася.

Далі розігріваємо сковороду. Можна використовувати гриль або звичайну сковороду з плоским дном. Викладіть на суху розігріту сковороду шаурму і потримайте її пару хвилин з кожної сторони, щоб лаваш трохи підсох і зарум'янився. Зверніть увагу, що олію додавати не потрібно.


Раніше ми розповіли про ідеї для приготування бутербродів.