Як приготувати куряче філе, щоб воно не було сухим: 3 секрети для соковитого м'яса

Однак попри простоту більшості рецептів, м'ясо іноді виходить сухим і пересушеним

Рецептів із приготування курячого філе – безліч, і кожна господарка має кілька своїх улюблених. Але важливо знати деякі хитрощі, щоб грудинка дійсно вийшла соковитою. Мабуть, кожен погодиться, що куряче філе ніколи не набридне. А все через таку різноманітність способів приготування. Однак попри простоту більшості рецептів, м'ясо іноді виходить сухим і пересушеним. Як цього уникнути, розповіли Thektchn.

Основні моменти приготування курячого філе

Смажити філе слід на слабкому чи середньому вогні. Це потрібно для того, що м'ясо могло до кінця приготуватись всередині.

Не перевертайте та не чіпайте курятину, як почали її смажити. Принаймні перші 5 хвилин. Якщо філе важко перевернути, це свідчить про те, що воно ще не готове. В ідеалі радять перевертати його лише один раз за весь час приготування.

Не смажте курятину на вершковому маслі — вона може підгоріти. Для апетитного кольору й аромату потрібно додати масло у самому кінці.

Нагадаємо, без салату "Шуба" важко уявити собі стіл святковий новорічний, тому що це смачно, просто та швидко приготувати. Але кухар Анатолій Добровольський розповів, як можна зробити страву ще й кориснішою. Салат виходить дуже калорійний через майонез, тому можна спробувати замінити у рецепті цей продукт. Що знадобиться для "Шуби"? Інгредієнти: 4 відварені бульби картоплі, 2 авокадо великого розміру, 300 г вершкового сиру, 2 середні відварені моркви, 300 г філе оселедця, 4 курячих яйця, 2 великі буряки, 1 червона цибуля, а також сіль, зелена цибуля (чи червона ікра).

Спосіб приготування: картоплю натріть на великій тертці та викладіть у форму перший шар. Далі збийте авокадо з вершковим сиром у блендері, додавши трохи солі. Отриманим соусом промажте картопляний шар. Далі покладіть натерту відварену моркву та знову змастіть соусом. Викладіть порізаний оселедець, потім дрібно порізану цибулю, терті яйця та у кінці натертий буряк.