Торт із млинців до Масляної: ідеальний рецепт від Євгена Клопотенка

Щоб страва була ще смачніше, можна приготувати смачний крем з пасти Nutella

Зовсім скоро ми будемо зустрічати світле свято Масляної, і це значить, що пора запасатися цікавими і незвичайними рецептами млинців до святкового столу. Млинці з різноманітними начинками - це дуже смачно, проте можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців, вважає кухар Євген Клопотенко, і пропонує створити ідеальну страву до Масляної.

Час підготовки - 20 хвилин

Час приготування - 15 хвилин

Час на охолодження - 3 години

Порції - 4-6

Для млинців

борошно - 130 г

молоко - 340 мл

яйця - 2 шт.

соняшникова олія (і додатково для смаження) - 2 ст. л.

цукор - 2 ст. л.

сіль - 1 щіпка

Для крему

паста nutella - 3 ст. л.

цедра апельсина (цедра одного апельсина) - 5 г

вершки (33% жирності) - 250 мл

ядра лісових горіхів (для посипання) - 30 г

Покроковий рецепт

1. У мисці слід змішати яйце з сіллю, цукром і соняшниковою олією, збити все до однорідної маси. Борошно потрібно просіяти і додати в приготовану суміш. Потім поступово потрібно вводити молоко, добре перемішуючи.


2. Пательну необхідно змастити невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника розподілити тісто по всій поверхні. Готувати млинці з кожного боку по одній хвилині. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти близько 12 млинців.


3. Для приготування крему потрібно натерти на дрібній тертці цедру апельсина, а також збити вершки до стійких піків. Потім варто змішати все з пастою Nutella за допомогою силіконової лопатки.


4. Кожен млинець потрібно змастити приготованим кремом і залишити торт в холодильнику на дві-три години. Страву можна прикрасити горіхами.

Раніше "Коментарі" розповідали, як приготувати кукурудзяний суп-пюре.