Торт із млинців до Масляної: ідеальний рецепт від Євгена Клопотенка
Щоб страва була ще смачніше, можна приготувати смачний крем з пасти Nutella
Зовсім скоро ми будемо зустрічати світле свято Масляної, і це значить, що пора запасатися цікавими і незвичайними рецептами млинців до святкового столу. Млинці з різноманітними начинками - це дуже смачно, проте можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців, вважає кухар Євген Клопотенко, і пропонує створити ідеальну страву до Масляної.
Час підготовки - 20 хвилин
Час приготування - 15 хвилин
Час на охолодження - 3 години
Порції - 4-6
Для млинців
борошно - 130 г
молоко - 340 мл
яйця - 2 шт.
соняшникова олія (і додатково для смаження) - 2 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
сіль - 1 щіпка
Для крему
паста nutella - 3 ст. л.
цедра апельсина (цедра одного апельсина) - 5 г
вершки (33% жирності) - 250 мл
ядра лісових горіхів (для посипання) - 30 г
Покроковий рецепт
1. У мисці слід змішати яйце з сіллю, цукром і соняшниковою олією, збити все до однорідної маси. Борошно потрібно просіяти і додати в приготовану суміш. Потім поступово потрібно вводити молоко, добре перемішуючи.
2. Пательну необхідно змастити невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника розподілити тісто по всій поверхні. Готувати млинці з кожного боку по одній хвилині. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти близько 12 млинців.
3. Для приготування крему потрібно натерти на дрібній тертці цедру апельсина, а також збити вершки до стійких піків. Потім варто змішати все з пастою Nutella за допомогою силіконової лопатки.
4. Кожен млинець потрібно змастити приготованим кремом і залишити торт в холодильнику на дві-три години. Страву можна прикрасити горіхами.
Раніше "Коментарі" розповідали, як приготувати кукурудзяний суп-пюре.