Смачно і просто: як приготувати суп-пюре з солодких перців
Суп-пюре просто ідеально підходить для повноцінного обіду
Легкий і низькокалорійний суп-пюре з печеного перцю - прекрасний варіант для літнього обіду. Він легко засвоюється і насичує організм вітамінами і корисними речовинами. Рецептом смачної страви поділилося видання Smak.
Для його приготування вам знадобитися: 4 солодких перця, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ріпчаста цибуля, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1 л води або бульйону, 1 ч. л. морської солі, 1/2 ч. л. мелений перець, 1 ч. л. орегано, 1/2 ч. л. мускатний горіх, 1-2 шт. лаврового листа, а також сметана-йогурт) за смаком) для подачі.
Спосіб приготування: Для початку запечіть перці. Помістіть продукт в духовку на 15-20 хвилин при температура 180 градусів. Потім переверніть і запікайте ще 10 хвилин. Накрийте перці фольгою і нехай полежать ще хвилин 10. Після цього, очистіть їх і акуратно розріжте на кілька частин.
Візьміть каструлю з товстим дном, щоб обсмажити порізані цибулю і часник в оливковій олії до м'якості. Додайте терту моркву, перемішайте і смажте ще пару хвилин. Викладіть перці. Додайте спеції: сіль, перець, орегано, мускатний горіх, лавровий лист.
Влийте гарячу кип'ячену воду або бульйон. Рідина повинна злегка прикрити овочі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин. Вийміть лавровий лист і помістіть вміст каструльки в блендер.
Подавати страву можна зі сметаною, натуральним йогуртом, вершками, сухариками, насінням гарбуза або сиром на ваш смак.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який холодний суп можна приготувати для літнього обіду.