Смачний і ситний: як приготувати салат "Марсель"

Цей салат урізноманітнить ваше меню

Порадуйте своїх рідних смачним і ситним салатом під назвою "Марсель". У ньому дуже гармонійно поєднуються звичайні нам продукти, і він цілком здатний замінити на столі класичні салати, які багатьом вже злегка набридли. Що потрібно для його рецепта?

Інгредієнти: 3 курячих філе, 2 плавлених сирки, 6 яєць, 1 склянка солодкого чорносливу (без кісточок), 1 зубчик часнику, 1 морква, ½ склянки волоських горіхів, 500 г майонезу, сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування: візьміть куряче філе, залийте водою і поставте на плиту. Посоліть воду і відваріть до м'якості, після охолодіть і наріжте середніми кубиками. Промийте чорнослив, залийте його окропом і залиште так на 10 хвилин, потім злийте воду та обсушіть за допомогою паперового рушника. Наріжте його смужками.

Зваріть яйця. Відокремте білки від жовтків і окремо натріть їх на дрібній тертці, а сир натріть на крупній. У глибокій мисці змішайте сир, майонез і пропущений через прес часник. Горіхи злегка обсмажте і подрібніть. Моркву відваріть і потріть на крупній тертці. Почніть викладати салат шарами.

1 шар - чорнослив, змащений майонезом, курка, сіль, перець і знову майонез;

2 шар - горіхи, змішані з морквою, зверху - сирний шар і яєчний білок;

Все промажьте майонезом, з усіх боків, а верх прикрасьте курячим жовтком.

Поставте салат в холодильник на 1 годину, щоб він просочився. Перед подачею прикрасьте "Марсель" нарізаною зеленню. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний салат "Генерал", який гідно може замінити "Шубу" на святковому столі.