Смачніше, за оливки: простий рецепт маринованих слив на зиму

Як приготувати смачні мариновані сливи на зиму

Зі слив готують варення, компоти, соуси на зиму. Однак можна приготувати також мариновані сливи - вони підійдуть до м'яса та салатів. Як приготувати мариновані сливи, розповідаємо детальніше.

Для приготування маринованих слив знадобиться:

  • Сливи сорту венгерка - 3 кг (обирати непошкоджені плоди),

  • Вода - 1 л,

  • Цукор - 650 г,

  • Оцет - 0,5 л,

  • Лавровий лист - 10 г,

  • Чорний перець - 1/2 ч. л,

  • Гвоздика (спеція) - 1/2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування маринованих слив

1. Спершу потрібно приготувати маринад - у каструлю додати воду, цукор, лавровий лист, чорний перець, гвоздику. Оцет потрібно влити, коли температура рідини буде не менше 80 градусів.

2. Сливи добре помити, скласти в іншу каструлю та залити готовим маринадом. Залишити на добу, пише видання "ТСН".

3. Через добу маринад злити в окрему каструлю, довести до кипіння та знову залити ним сливи. Залишити на добу.

4. На третю добу сливи перекласти в стерилізовані банки. Залити знову кип'яченим маринадом та закрутити.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що зі слив можна зробити чимало варіантів смачного та ароматного варення - шматочками, в'ялені, у власному соку, з шоколадом та коньяком. І кожне з них по-своєму смачне. Також можна приготувати незвичне варення, що на смак нагадує шоколадну пасту. Для варення потрібні сливи (краще брати сорт “угорка”), какао-порошок, цукор, цукор ванільний, масло вершкове.

Ще одне цікаве варення зі слив - з коньяком та шоколадом - на 500 г слив потрібно близько 50-80 г чорного шоколаду та 1 ч.л коньяку.