Слива з шоколадом та коньяком: рецепт смачного варення за зиму

Простий рецепт смачного варення на зиму зі слив з шоколадом та коньяком

Існує багато рецептів консервації слив на зиму. Варення зі слив ароматне та смачне, а його смак повертає думками у теплі, приємні дні літа та створює відчуття домашнього затишку. Пропонуємо спробувати цікавий рецепт варення зі слив з шоколадом та коньяком. Додаткові інгредієнти відтіняють смак слив та додають варенню неповторний аромат.

Для варення потрібно:

  • Сливи - 500 г (без кісточок, краще брати угорку),

  • Цукор - 250 г,

  • Гіркий шоколад - 50-80 г,

  • Коньяк - 1 ч. л (можна замінити на харчовий ароматизатор відповідно до дозування, вказаного на пакуванні),

  • Вода - 100 мл.

Покроковий рецепт приготування варення

1. Сливи потрібно добре помити, видалити кісточки та порізати. Банки та кришки простерилізувати зручним способом.

2. У каструлі закип'ятити воду, всипати цукор та довести до кипіння. Після повного розчинення цукру додати сливи. Довести до кипіння та варити на мінімальному вогні 20 хвилин періодично помішуючи.

3. Шоколад поламати та додати до слив, варити 10 хвилин, також періодично помішуючи, щоб шоколад розчинився, а варення не пригоріло.

4. Коньяк залити через 10 хвилин після додавання шоколаду, варити ще 1-2 хвилини.

5. Варення розлити в банки, закрити кришками.

6. Банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Варення можна зберігати у темному прохолодному місці.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати смачну кабачкову ікру на зиму всього з трьох інгредієнтів. Для закуски потрібні кабачки, томатна паста та майонез.