Рецепт ідеального сніданку: як приготувати сирники, які завжди виходять

Популярний кухар розкрив секрет приготування ідеального завтра – сирників, які завжди виходять

Один із смачних варіантів сніданку, звичайно ж, сирники. Якщо знати нюанси приготування цієї випічки, то ранкові ласощі вийдуть просто ідеальними. Здавалося б, готувати це блюдо простіше простого, але у кожної господині хоч раз "щось пішло не так". Популярний кухар Євген Клопотенко розкрив рецепт сирників, які завжди виходять.

Для приготування класичних сирників потрібні такі інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 3 ст. л. борошна (і додатково для панірування), 3 ст. л. цукру (можна більше, хто любить більш солодкі сирники), 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження, 1 щіпка солі, 10 г ванільного цукру.

Перше, що потрібно зробити, перекласти сир (він повинен бути не кислим і вологим) в невелику скляну або пластикову миску. Туди додати дрібку солі, яйце, цукор і ванільний цукор.

Після цього всі інгредієнти в мисці потрібно перемішати до отримання однорідної маси. Для цього краще за все використовувати звичайну вилку або толкушку для картоплі.

Потім до отриманої сирної суміші додайте борошно. Зазначимо, що у випадку, якщо сир виявився досить мокрим, то можна додати ще одну столову ложку борошна. Однак переборщувати також не варто, а то сирники не вийдуть ніжними.

Далі вам треба змочити руки невеликою кількістю соняшникової олії і формувати з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Після кульки приплюсніть – повинні вийти гарні невеликі сирники. Потім запаніруйте сирники в борошні, так вони не втратять форму і зажаряться до апетитної скоринки.

Приступайте до смаження. Для цього розігрійте антипригарну сковорідку із 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Важливо, щоб сковорідка для сирників була добре розігріта. Ще одна порада – не зменшувати вогонь при смаженні, це запорука ідеального прожарювання. Для того, щоб отримати красиву золотисту скоринку обсмажуйте сирники по 2-3 хвилини з кожного боку.

Зайве масло з сирників потрібно видалити, переклавши їх на паперовий рушник. При подачі сирники можна посипати цукровою пудрою, або ж додати варення чи сметану.

Раніше ми розповіли, як приготувати кабачковий млинцевий торт: рецепт закуски з кабачків для гурманів (ВІДЕО).