Рецепт борщової заправки на зиму: борщ можна приготувати за лічені хвилини

Як приготувати борщову заправку на зиму: простий рецепт

Сезон овочів у розпалі - можна не гаяти час та приготувати борщову заправку на зиму. Це універсальна заготовка - її можна не тільки додавати до борщу, а й їсти у вигляді салату. Розповідаємо, як приготувати борщову заправку.

Для борщової заправки потрібно:

  • Буряки - 1,5 кг,

  • Помідори - 1,5 кг,

  • Солодкий перець - 0,5 кг,

  • Морква - 0,5 кг,

  • Цибуля - 0,5 кг,

  • Квасоля - 300 г,

  • Соняшникова олія - 250 мл,

  • Оцет 9% - 80 мл,

  • Сіль - 1 ст. л,

  • Цукор - 100 г.

Покроковий рецепт приготування борщової заправки

1. Добре промити квасолю, залити її водою та залишити на ніч. Вранці промити ще раз, залити чистою водою - щоб вода покрила квасолю приблизно на два пальці. Квасолю відварити до напівготовності, пише видання “ТСН”.

2. Підготувати банки та кришки - простерилізувати зручним способом.

3. Добре помити моркву та буряк, почистити та натерти на крупній тертці.

4. Помити перець, очистити від плодоніжки і нарізати соломкою. Цибулю подрібнити кубиками.

5. Помідори помити, зрізати плодоніжки і пропустити через м'ясорубку до стану пюре.

6. У каструлі змішати помідори і рослинну олію, довести до кипіння, додати буряк, половину оцту та перемішати. Варити 10 хвилин від моменту кипіння. Додати моркву, цибулю і варити ще 10 хвилин. Додати перець, квасолю. Посолити і додати цукор за смаком. Перемішати і варити 15 хвилин. Влити залишки оцту, перемішати. Довести до готовності.

7. Готову борщову заправку розкласти в банки, закрити кришки, банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного охолодження.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати кабачкову ікру з трьох інгредієнтів.