Помідори “у снігу” на зиму: оригінальний та простий рецепт закуски

Простий та оригінальний рецепт маринованих помідорів із часником

Мариновані помідори - чудова закуска взимку. Це універсальна страва, яка є традиційною в Україні. Існує чимало рецептів маринованих помідорів. Пропонуємо спробувати оригінальний - помідори “у снігу”. Це простий рецепт без варіння та додаткової стерилізації помідорів. Однак для цього знадобиться чимало часнику.

Інгредієнти з розрахунку на 3 літри. Це можуть бути банки: одна на 3 л, три по 1 л чи 2 по 1,5 л.

  • Помідори - 2 кг (вага орієнтовна, залежно від розміру помідорів),

  • Вода - 1,5 л,

  • Часник - 180 г.

  • Для маринаду:

  • Сіль - 3 ст.л.,

  • Цукор - 6 ст.л,

  • Чорний перець - 5 шт.,

  • Насіння гірчиці - 0,5 чайної ложки (не обов'язково),

  • Оцет (9%) - 150 мл.

Покрокове приготування маринованих помідорів “в снігу”

1. Потрібно відібрати невеликі помідори (краще сливки) та добре їх помити.

2. Банки та кришки потрібно простерилізувати.

3. У банки закласти помідори (можна біля плодоніжки проткнути їх зубочисткою, так помідори, як зазначають фахівці, не потріскаються).

4. Помідори залити окропом прикрити кришками та залишити так на 15-20 хвилин.

5. Натерти на дрібну тертку часник та покласти у банку. Якщо банок декілька розділити часник порційно - приблизно однакову кількість на кожну банку.

6. Рідину з помідорів злити назад в каструлю. Додати туди сіль, цукор і знову закип'ятити.

7. Покласти у банки з помідорами спеції: перець горошком, гірчицю, оцет.

8. Помідори залити киплячим маринадом і закатати кришками.

9. Обережно прокатати банки, щоб маринад і спеції рівномірно розподілилися. Банки перевернути на кришки і залишити під ковдрою до повного остигання.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про простий рецепт кабачкової ікри всього з трьох інгредієнтів.