Пікантна аджика на зиму: простий рецепт смачної закуски
Як приготувати смачну та аромату аджику на зиму: простий рецепт
Сезон помідорів у розпалі, тож варто спробувати нові рецепти смачної консервації на зиму. Помідори - універсальний овоч - їх можна консервувати самостійно, варити кетчуп, додавати в салати чи готувати аджику.
Спробуйте простий рецепт аджики на зиму від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Для аджики потрібно:
Помідори - 3 кг,
Цибуля - 4 шт.,
Морква - 6 шт.,
Солодкий перець - 4 шт.,
Кислі яблука - 6 шт.,
Перець чилі - 6-8 шт.,
Соняшникова олія - 1 ст.,
Сіль - 3 ст.л,
Оцет 9% - 1 ст. (оцет можна додавати невеликими порціями, щоб регулювати смак),
Цукор - 200 г,
Часник - 4 головки.
Покроковий рецепт аджики:
1. Спершу потрібно підготувати банки та кришки - простерилізувати їх зручним способом.
2. Усі овочі потрібно добре помити, нарізати невеликими шматками та пропустити через м'ясорубку з насадкою із середніми отворами.
3. Перелити подрібнені овочі в каструлю, додати сіль, соняшникову олію, цукор, та оцет.
4. Аджику потрібно варити протягом 60 хв, періодично помішуючи. За 10 хвилин до готовності потрібно додати часник, попередньо пропустивши його через прес або натерши на дрібній тертці. Ретельно перемішати аджику, щоб часник рівномірно розподілився і варити її ще мінімум 10 хвилин.
5. Гарячу аджику розікласти в банки, закрити кришками. Банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання.
Поради від Клопотенка:
Перець чилі шеф-кухар використовує 3-4 шт. і страва виходить дуже гострою, тож, тим, хто не любить гостре, варто зменшити кількість перцю.
Яблука для аджики варто обирати кислі - найкращим варіантом будуть фрукти сорту “Симиренка”.
Клопотенко пропонує поекспериментувати з соусом і додати 7 слив або 7 абрикосів. Ці фрукти здатні надати ледве помітну солодкавість, яка в поєднанні з гостротою перцю чилі й додасть аджиці неповторного смаку.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як маринувати помідори на зиму.