Пальчики оближеш: як приготувати кабачкове лечо

Як в домашніх умовах приготувати кабачкове лечо: покроковий рецепт смачної і корисної закуски на зиму

Лечо — чудовий варіант класичної заготовки на зиму, цю страву можна подавати як гарнір до риби або як вітамінний салат. Готується закуска з простих доступних продуктів, але ми поділимося рецептом саме кабачкового лечо. Які інгредієнти знадобляться?

Для рецепта підготуйте: 3-4 середніх кабачка, 2 помідори, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г солодкого перцю, 1 ст. л. цукру, 100 мл оцту, 300 г рослинної олії, а також сіль, мелений чорний перець і інші спеції (на смак).

Спосіб приготування: спочатку підготуйте всі овочі: промийте їх під водою й очистьте від шкірки. Дрібними кубиками наріжте кабачки, а цибулю — великими. Томати пропустіть через м'ясорубку, щоб вийшла однорідна кашка, в якій буде тушкуватися лечо. Моркву натріть на крупній тертці, а болгарський перець наріжте соломкою.

Тепер візьміть каструлю, додайте в неї рослинну олію, а потім цибулю й обсмажте до золотистої скоринки. Потім додайте кабачки, помідори й перець. Посоліть, поперчіть страву і додайте туди ложку цукру.

Овочеву суміш ретельно перемішайте, закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні протягом 45-50 хвилин, періодично помішуючи. В кінці додайте трохи оцту і через 5 хвилин заберіть страву з вогню.

Потім візьміть стерилізовані банки, розкладіть в них лечо і закатайте металевими кришками. Банки переверніть і укутайте.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що літо — це сезон не тільки свіжих овочів і фруктів, а й заготовок. Саме час запастися на зиму інгредієнтом багатьох страв — томатною пастою. Погодьтеся, що приготована паста вдома перевершує покупну як собі до смаку, так і по користі. Що потрібно для рецепта?