Маринований перець на зиму: простий рецепт смачної закуски

Простий рецепт маринованого перцю на зиму

Сезон солодкого перцю тільки починається, однак уже варто обирати рецепти простих та смачних салатів та закусок на зиму. З цим рецептом консервувати перець легко - не потрібно багато інгредієнтів, а взимку овоч буде смачним, пікантним та ароматним. Як приготувати маринований перець на зиму, розповідаємо далі.

Для закуски потрібно:

  • Солодкий перець - 1 кг,

  • Вода - 400 мл,

  • Цукор - 2 ст. л,

  • Сіль - 1 ст.л,

  • Лавровий лист - 1 лист,

  • Духмяний перець - 2 горошини,

  • Гвоздика (спеція) - 1 бутон,

  • Часник - 2 зубчики,

  • Оцет 9% - 2 ст. л,

  • Олія соняшникова - 50 мл.

Покроковий рецепт приготування маринованого перцю:

1. Спершу потрібно простерилізувати банки та кришки зручним способом - можна стерилізувати у духовці чи парою, кришки прокип'ятити 3-5 хвилин.

2. Підготувати перець - добре помити, видалити плодоніжку та насіння. Перець потрібно розрізати на смужки, можна смужки ще розрізати навпіл під кутом 45 градусів.

3. У каструлю потрібно викласти перець, влити воду, додати часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, цукор, сіль. Поставити на середній вогонь та проварити 5 хвилин після закипання.

4. Зняти каструлю з вогню, додати оцет та соняшникову олію.

5. У стерилізовані банки викласти перець з приправами та залити рідиною, в якій він варився, до верху банки. Закрити кришками та закатати.

6. Банки перевернути на дно та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати закуску можна у прохолодному приміщенні.

Додатково стерилізувати банки з перцем не потрібно, адже овоч варися і пройшов достатню термічну обробку.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про оригінальний рецепт маринованих помідорів.