Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації

Простий рецепт оригінальної закуски на зиму: мариновані огірки “по-фінськи”

Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму. Портал “Коментарі” розповідає, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації.

Для закуски потрібно 2 кг огірків.

Для маринаду:

  • Вода - 1,5 л

  • Сіль - 2 ст. л,

  • Цукор - 100 г,

  • Оцет 9% - 100 мл,

  • Насіння гірчиці - 1 ч. л,

  • Лавровий лист - 3 шт.

Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт

1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години - так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки - простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип'ятити 3-5 хв.

2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання.

3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор - на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист.

4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв.

5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання.

Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати мариновані помідори “у снігу” на зиму. Це простий та водночас оригінальний рецепт без варіння та додаткової стерилізації помідорів. Однак для цього знадобиться чимало часнику.