Мариновані баклажани як гриби: простий рецепт смачної закуски на зиму

Мариновані баклажани на зиму як гриби: рецепт смачної закуски на зиму

Баклажани можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби - особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник.

Таку закуску можна їсти з м’яким сиром, додати кільця цибулі чи навіть викласти шматочки маринованих баклажанів на піцу, пише відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Баклажани не потрібно очищати від шкірки - достатньо відрізати плодоніжку. Кришки за, словами Клопотенка, можна обирати twist-off або звичайні металеві.

Для закуски з баклажанів потрібно:

  • Баклажани - 450 г,

  • Кроп - 10 гілочок,

  • Часник - 5-6 зубчиків,

  • Оцет 9% - 40 мл,

  • Олія соняшникова - 50 мл,

  • Сіль - 1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування маринованих баклажанів:

1. Добре вимити банки та кришки, простерилізувати зручним способом.

2. Вимити баклажани, зрізати хвостики та порізати середніми кубиками чи напівкільцями.

3. Баклажани перекласти у каструлю, залити водою та варити 5 хвилин після закипання.

4. Овочі перекласти в друшляк та почекати поки стече вода. Далі перекласти баклажани у глибоку миску.

5. До баклажанів додати 10 гілочок  дрібно порізаного кропу, 5-6 зубчиків вичавленого часнику, 1 ч. л. солі, влити 50 мл соняшникової олії та 40 мл оцту столового 9%. Перемішати та викласти у стерилізовані банки.

6. Банки із закускою потрібно простерилізувати - на дно великої каструлі простелити рушник, встановити банки (накрити кришками, але не закручувати), налити воду у каструлю - до плічок банок. Після закипання води, стерилізувати 15 хвилин. Після банки вийняти, закрутити герметично кришками. Банки з маринованими баклажанами потрібно залишити охолоджуватися за кімнатної температури, а потім переставити у прохолодне місце та зберігайте до року.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати смажені баклажани з перцем чилі на зиму.