Королівські кондитери розкрили таємницю приготування різдвяного пряникового будиночка

Королівську страву можна легко приготувати в домашніх умовах

Найкращі кондитери британської королівської сім'ї у Твіттері розкрили таємницю приготування смачного та неймовірно красивого пряникового будиночка. Їстівна домівка кожного року прикрашає новорічний стіл Єлизавети II.

Аби приготувати королівське частування у себе вдома, вам потрібно змішати кілограм борошна, 28 грамів подрібненого імбиру, 14 грамів соди, стільки ж порошку кориці.

До сухої маси треба додати 335 грамів нарізаного шматочками вершкового масла і перемішувати, поки не з'являться крихти.

Після цього необхідно в суміш додати 500 грамів цукру, бажано коричневого та 140 грамів яєць.

Потім в суміш треба залити 175 грамів золотого сиропу. Щоб його приготувати, варто змішати воду, цукор і лимон. Сироп має нагадувати патоку.

Коли тісто буде готове, треба розділити його на дві частини та тоненько розкачати. Отримане варто загорнути в фольгу чи плівку та залишити в холодильнику на кілька годин. Діставши, можна ще раз розкачати тісто, а вже потім вирізати деталі композиції. Зразок деталей можна переглянути у пості.

Безпосередньо перед випічкою потрібно знову охолодити всі частини будинку.

Розігрівши духовку, можна починати випікати пряники-деталі. Ідеальна температура в духовці, при якій тісто гарно пропечеться - 165 градусів. Для великих деталей знадобиться 18 хвилин, для дрібних трохи менше - 12 хвилин.

Далі переходимо до глазурі. Нам потрібно використати 1500 грамів цукрової пудри, 200 грамів яєчних білків і 50 грамів лимонного соку. Все це перемішуємо спочатку руками, потім міксером.

Можна увімкнути свою фантазію та зліпити смачні декорації будь-якої форми.

Сайт "Коментарі" бажає приємних новорічних свят та рекомендує подивитися на неймовірно красиві фотографії зимового озера Синевир.