Італійська панакота з українського гарбуза: цікавий рецепт

Десерт підкорить насиченим смаком

Осінь - час страв із гарбуза. Спробуйте приготувати розкішний десерт, родом з Італії. Рецепт гарбузової панакоти опублікувало ТСН.

Інгредієнти: 150 г гарбузового пюре, 600 мл 30-процентних вершків, 85 мл молока, 12 г желатину, 75 г цукру, 75 г води, 50 мл безбарвного лікеру (коньяк, ароматизована горілка).

Зніміть шкірку з гарбуза і наріжте м'якоть великими кубиками. Засипте гарбуз цукром і залийте водою.

Відваріть, поки гарбуз не стане м'яким.

Перебийте гарбуз блендером до пюре. Додайте лікер, молоко і вершки. Перемішайте віночком до однорідної консистенції.

Замочіть у воді желатин, а коли він набубнявіє, нагрійте на водяній бані до повного розчинення. Зверніть увагу, що кип'ятити не потрібно. Потім введіть желатин в основну масу і добре перемішайте віночком.

Вистеліть формочки харчовою плівкою і розлийте по формах масу. Поставте гарбузову панакоту в холодильник до застигання.

Раніше ми писали, як зробити пудинг з гарбуза і сиру: рецепт домашнього десерту. Від цього десерту в захваті будуть і дорослі, і діти.