Ідеальне доповнення до чаювання: як легко і швидко приготувати маковий рулет

На приготування бісквітного рулету піде близько 40 хвилин

Якщо захотілося чогось солодкого до чаю, то виручить цей маковий рулет. Бісквіт для такого десерту готується не змигнувши оком, а начинку можна вибирати на свій розсуд. Покроковий рецепт розповів кулінарний портал Bene Gusto.

Для бісквіта буде потрібно 4 яйця, 150 г цукру, 130 г борошна, 1 ч.л ванільного цукру, дрібка солі. Для прошарку рулету: 300 г макової начинки, 100 мл води, 1 ст. л цукру.

Яйця вбити в більшу миску, додати цукор, ваніль і сіль. Збити міксером на великій швидкості, щоб маса посвітлішала і значно збільшилася в обсязі. Перевірити, чи готова суміш, просто: проведіть пальцем або лопаткою по поверхні. Якщо залишається запливаюча борозенка, більше збивати не потрібно.

Далі потрібно просіяти в суміш борошно. Акуратно перемішати, намагаючись не сильно осадити збиті яйця.

Вилити суміш на застелений пергаментом деко і рівномірно розподілити за допомогою лопатки. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий ще гарячий бісквіт скрутити в рулет разом з пергаментом і залишити остигати. Так корж прийме потрібну форму і відмінно скотиться вже з начинкою. Якщо ж намагатися скручувати вже остиглий бісквіт, тісто ламається і кришиться.

Для сиропу в сотейнику змішати воду і цукровий пісок. Довести до кипіння і охолодити.

Остиглий бісквіт акуратно розкрутити і прибрати пергамент. Просочити сиропом. На той край, який буде зверху, потрібно лити менше просочення, щоб рулет не розкис. Готову макову начинку рівномірно розподілити по тесту і скрутити. Для краси можна посипати цукровою пудрою або глазурувати розтопленим шоколадом.


Раніше ми розповіли, як приготувати гарбузові оладки.