Хрумкі огірки на зиму: рецепт смачної закуски

Рецепт консервування огірків на зиму

Хрумкі та соковиті - взимку мариновані огірки особливо смачні, адже повертають спогадами в теплі літні дні. У період збору врожаю варто приготувати хоча б декілька банок, щоб смачно хрустіти взимку. Портал “Коментарі” розповідає смачний та простий рецепт маринованих огірків на зиму.

На 10 літрових банок знадобиться 5 кг невеликих огірків. А в кожну банку потрібно покласти:

  • 10 зерен гірчиці

  • 1-2 лаврових листи

  • 3 горошини чорного перцю

  • 3 горошини духмяного перцю

  • 2 зубчики часнику

  • 2 бутони гвоздики

Для маринаду знадобиться:
  • 3,5 л холодної води

  • 500 мл оцту 9%

  • 400 г цукру

  • 150 г солі

Рецепт приготування:

Спершу потрібно ретельно помити огірки та залити водою на одну годину. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить обирати для консервування огірки довжиною 6-8 см.

Далі потрібно стерилізувати банки та кришки будь-яким зручним способом та викласти на дно кожної банки спеції. Також за бажанням можна додати листя смородини та парасольки кропу.

У банки потрібно щільно викласти огірки.

Також потрібно приготувати маринад - влити у каструлю 3,5 л води, всипати 400 г цукру та 150 г солі. Все довести до кипіння на середньому вогні - сіль та цукор мають розчинитися. Далі потрібно зняти каструлю з вогню та влити 500 мл оцту 9%. Ще раз перемішати.

Огірки в банках потрібно залити гарячим маринадом та поставити стерилізувати.

Для стерилізації підійде велика каструля, її потрібно застелити рушником і поставити зверху банки, не закручуючи кришками. У каструлю потрібно налити води, щоб вона закривала банки на 2/3. Воду у каструлі з банками потрібно довести до кипіння та стерилізувати 10-15 хвилин. Можна стерилізувати банки партіями у невеликій каструлі.

Далі потрібно вийняти банки з окропу та закрутити їх кришками. Далі банки перевертають кришками донизу та накривають рушником. Так тримати банки потрібно щонайменше ніч - потім можна зберігати банки у прохолодному місці.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як зберегти свіжість кропу до зими.