Гострі баклажани в аджиці на зиму: закуска для тих, хто любить з “вогником”

Рецепт смажених баклажанів в аджиці на зиму: приготування гострої закуски

Сезон овочів у розпалі, тож варто приготувати смачні та пікантні закуски на зиму. Однією з неперевершених за смаком є закуска зі смажених баклажанів - “вогник”. Овочі консервують в аджиці.

Для закуски потрібно:

  • баклажани - 3 кг,

  • помідори - 1 кг,

  • болгарський перець - 1 кг,

  • перець чилі - 3-4 перчини,

  • часник - 70 г,

  • цукор - 145 г,

  • оцет - 50 мл,

  • сіль - 130 г.

Покроковий рецепт приготування баклажанів

1. Баклажани добре помити, видалити плодоніжку та нарізати кружальцями близько 1 см шириною. Потім засипати сіллю та добре перемішати. Сіль використовувати із розрахунку на 1 кг баклажанів - 1 ст.л солі. Баклажани залишити на 1-1,5 години.

2. Підготувати овочі - болгарський та гострий перець помити, видалити плодоніжку та зерна. Перець разом із помідорами подрібнити блендером чи м'ясорубкою. Суміш перелити у каструлю, довести до кипіння та варити на середньому вогні 15 хв.

3. Часник подрібнити пресом чи натерти на дрібній тертці, додати до соусу, всипати 55 г солі, додати оцет та цукор. Все довести до кипіння та ще варити 15 хвилин.

4. З баклажанів злити сік, трохи віджати, обсмажити та сковороді з двох боків, щоб підрум'янились - по 2 хвилини.

5. Баклажани та соус викласти у стерилізовані банки шарами - спочатку на дно банки влити пару ложок соусу, потім смажені баклажани, потім соус. Верхній шар теж має бути соус.

6. Готову закуску у банках потрібно простерилізувати у воді 20 хвилин.

7. Після стерилізації банки закрити кришками, поставити на кришки та залишити під ковдрою то повного остигання.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт маринованого винограду на зиму.