Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму

Простий рецепт смачної аджики на зиму зі слив

Сливи фактично універсальний фрукт - може стати основою багатьох закруток на зиму - варення, компотів, джемів і не тільки. Зі слив також варять смачні соуси. Спробуйте аджику зі слив з часником та гострим перцем - вона виходить незвичайна та ароматна. Це навіть не аджика, а більше гострий сливовий соус, який добре підходить до м'яса.

Для соусу потрібно:

Сливи - 2 кг,

Часник - 200 г,

Перець гострий свіжий - 3-4 шт.,

Томатна паста - 2 ст. л,

Цукор - 200 г,

Сіль - 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

1. Спершу потрібно підготувати банки - простерилізувати зручним способом. Кришки прокип'ятити.

2. Добре помити сливи, видалити кісточки, почистити часник, гострий перець помити - відрізати хвостики. Все подрібнити м'ясорубкою (використовувати насадку з найдрібнішими отворами)

3. Додати цукор, томатну пасту та сіль. Після закипання варити 20-25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, щоб соус не пригорів.

4. Гарячу суміш розлити в банки, закатати кришками, поставити банки на кришки під ковдру до повного охолодження.

Поради:

Щоб соус був менш гострий можна використовувати меншу кількість перцю.

За 5 хвилин до готовності можна ще раз подрібнити соус в каструлі занурювальним блендером. Так суміш буде більш однорідною.

Варити більше ніж 25 хвилин не варто інакше зникне гострота.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт смачної закуски на зиму з баклажанів. Овочі можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби - особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник.