Які типи чоловіків "вбивають" жіночу самооцінку

Психологи назвали типи чоловіків, які своїми діями та словами «вбивають» жіночу самооцінку

З деякими чоловіками жінки буквально розквітають, стають впевненішими в собі та щасливими. Але буває і навпаки, коли чоловік "вбиває" самооцінку жінки, внаслідок чого вона втрачає свою привабливість та чарівність.

Психологи виділили кілька типів чоловіків, з якими краще не зв'язуватися, щоб потім "не збирати себе" в кріслі психотерапевта.

"Контролер"

Є чоловіки, які люблять все контролювати, і іноді це переходить усі межі. На початку стосунків, жінці це може подобатися, оскільки партнер приймає за неї рішення та піклується про її благополуччя. Але згодом, вона розуміє, що потрапила в пастку, бо вона не має вибору, крім того, який дає їй чоловік. Він головний, і вона повинна робити так, як він сказав. Потім їй потрібно буде звітувати за всі дзвінки, повідомлення, скидати геолокації тощо, тому що "контролери" – страшні ревнивці.

"Критикан"

Такий тип чоловіків вбиває жіночу самооцінку внаслідок постійної критики. Пригнічуючи свою партнерку, він підвищує власне "его". Такий чоловік постійно порівнюватиме дівчину з іншими, робити їй зауваження щодо макіяжу, одягу, кулінарних здібностей та іншого.

"Агресор"

Йдеться не лише про фізичне, а й емоційне насильство (аб'юз). Чоловік "агресор" постійно недоречно жартувати над жінкою, висміюючи, наприклад, її комплекси або робити з неї дурницю, постійно повторюючи: "Тобі здалося", "Ти вигадуєш". При цьому він повторюватиме, що все робить для партнерки, щоб їй було добре. Але потім звинувачує її у тому, що вона цього не цінує.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому чоловіки перебільшують кількість своїх партнерок.