Вчені розповіли про швидкий спосіб стати щасливішим

Дізнайтеся, як ви можете поліпшити емоційне самопочуття

Дослідники з Бірмінгемського університету заявили, що для поліпшення самопочуття і підвищення рівня щастя людині достатньо 20-хвилинної прогулянки в парку. До такого висновку вони прийшли, вивчивши дані свого опитування.

Експерти провели експеримент в трьох найбільших парках, які за день відвідує велика кількість людей. Вони запросили для участі 94 людини. На добровольців наділи спеціальний пристрій, який стежив за їх фізичними показниками. Учасники гуляли в парку 20-25 хвилин, після чого заповнювали спеціальну анкету. Результати дослідження показали, що рівень емоційного благополуччя учасників, який вони оцінювали самостійно, в середньому підвищувався приблизно на 64 відсотки.

Провідний автор дослідження Хон Юен каже, що завдяки зближенню з природою, а також участі у всіляких оздоровчих або соціальних заходах, які часто влаштовуються в міських парках, у людини значно знижується рівень стресу. При цьому, необов'язково в парку займатися спортом, просто потрібно насолоджуватися природою, дихати свіжим повітрям, щоб з'явився "ефект обнулення", коли людина відновлює сили після стресу, розумової активності та налаштовується на позитивний лад.

Експерт каже, що в дослідженні є певні недоліки, проте отримані результати вказують на те, що людям необхідно зближення з природою, тому потрібно берегти міські парки й займатися їх благоустроєм.

Нагадаємо, що психолог Людмила Артем'єва виділила фразу, яку варто забути в першу чергу, тому що вона може перегороджувати наш шлях до щастя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що необхідно жінці, щоб бути щасливою.