Чому телефони допомагають нам отримувати більше задоволення від різних заходів

Американські дослідники вивчили взаємозв'язок між створенням контенту і рівнем задоволення від різних заходів

Напевно ви бачили на будь-якому заході два типи людей: ті, які насолоджуються моментом, не відволікаючись на будь-які інші чинники; і ті, хто знімає все на свій телефон. І якщо ви ніколи не розуміли другий тип людей, то не варто поспішати з висновками. Вчені заявили, що такі люди отримують набагато більше задоволення від заходу.

Фахівці з Америки детально вивчили взаємозв'язок між створенням контенту і рівнем задоволення від різних концертів, спортивних змагань та інших заходів.

Вони прийшли до висновку, що люди, які активно користуються соціальними мережами і фіксують яскраві моменти свого життя на камеру, відчувають себе набагато щасливішими. Пояснюється це тим, що така практика дозволяє людині набагато краще відчути атмосферу і насолодитися кожною миттю.

Експерти впевнені в тому, що коли людина фотографує чи знімає захід, то вона повністю занурюється в цей процес, підсилюючи відчуття залученості.

Але є одна умова: подібного ефекту можна досягти тільки тоді, коли людина використовує телефон для передачі "справжнього" досвіду. А якщо під час заходу вона буде весь час відволікатися на соцмережі, то їй не вдасться підвищити рівень свого задоволення.

"Це дослідження розкриває важливу роль технологій в нашому повсякденному житті. Створюючи контент, люди можуть використовувати технології таким чином, щоб вони доповнювали їх досвід, а не заважали їм", - резюмували вчені.

Також видання "Коментарі" розповість, чому через соцмережі з'являється почуття самотності.