Бізнес на розлученнях в Україні: до чого призвели масові розпади сімей

Люди продають символи сімейного щастя в інтернеті або несуть в ломбард

Опитування, проведені американськими соціологами, показали, що за час карантину кількість розлучень зросла на третину. Про це пише видання segodnya.

Така статистика призводить до того, що на просторах інтернету все частіше з'являються оголошення з продажу обручок. Одні люди вирішують позбутися прикраси через розлучення, а інші - щоб оновити свої весільні аксесуари. Як би там не було, а це дозволяє робити бізнес на розлученнях в Україні.

Дмитро Шараєвський, який працює директором з маркетингу в мережі ломбардів, розповів, що від 5 до 10 відсотків всього обороту ломбардів становлять саме обручки, які люди починають масово здавати, якщо не хочуть продавати в інтернеті. Також він додав, що найчастіше приносять тільки одну обручку з весільного комплекту.

Близько 70 відсотків зданих ювелірних виробів люди забирають назад, а решта 30 - продаються. Варто відзначити, що в ломбарді ціна прикраси зменшується майже вдвічі від роздрібної вартості. Також ювелірні вироби можуть відправитися на переробку, адже переробляти старі коштовності набагато вигідніше, ніж купувати нове золото в магазинах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з речей категорично не можна піднімати із землі.