Один простий інгредієнт у ґрунті дозволить зібрати врожай помідорів величезних розмірів
Кавова гуща допоможе виростити урожай помідорів великих розмірів
Під час росту помідорів важливо забезпечити їх достатнім підживленням. У квітні ці рослини зосереджуються на розвитку основного стебла, яке згодом має принести великий урожай плодів.
Якщо помідори не отримують належного харчування, стебла стають тонкими і слабкими, що не дозволяє їм накопичувати достатньо енергії для формування великих плодів влітку. Шейн Гензюк, експерт і засновник компанії Ground to Ground, поділився простим і безкоштовним методом стимулювання росту стебел помідорів, пише express.co.uk.
Отже, після випитої ранкової кави кавову гущу можна сміливо використовувати як добриво для помідорів.
Кавова гуща також допомагає зробити ґрунт злегка кислим, що створює більш сприятливі умови для вирощування більших помідорів.
Однією з головних переваг кавової гущі є її здатність відлякувати шкідників, зокрема слимаків, які часто пошкоджують помідори, завдяки своєму сильному гіркому запаху та кислотним властивостям.
"Кавова гуща не дозволить слимаків і комахам пошкоджувати помідори. Єдине, що вона привабить — це хробаки, а їх перебування у ґрунті тільки на користь", — зазначив Гензюк.
Проте важливо не переборщити з кількістю кавової гущі, оскільки надлишок азоту може призвести до надмірного росту листя на шкоду плодам. Це може призвести до утворення великих стебел і викривлених помідорів, але з невеликим урожаєм.
Для найкращого ефекту рекомендується використовувати від половини до однієї чашки кавової гущі на рослину. Краще додати трохи меншої кількості, ніж занадто багато.
Кавову гущу слід посипати навколо основи рослини, залишаючи простір біля стебла, і змішати її з верхнім шаром ґрунту. Після цього потрібно добре полити помідори, щоб змішати гущу з ґрунтом і забезпечити живлення коріння.
Портал "Коментарі" писав, що буряк багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Він додає смаку стравам, таким як борщ, салати та смузі, а також корисний для здоров'я. Їстівні не тільки коренеплоди, а й листя буряка, яке за корисними властивостями не поступається шпинату.