Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО)

Як виявилося, деякі кімнатні рослини здатні не тільки тішити око, а й завдавати реальної шкоди здоров'ю.

Вважають, що кімнатні рослини зазвичай прикрашають наш будинок і радують око, а також виконують додаткові функції: освіжають повітря, знищують бактерії та відлякують комах. Проте фахівці попереджають, що є квіти, які категорично не слід тримати у себе в будинку. Які саме рослини вважаються "вампірами", здатними нашкодити людині, читайте нижче.

Олеандр. Ця рослина дуже красива і дуже отруйна. Воно має шикарні, насичені квіти та яскраве листя. Але ця рослина дуже небезпечна для закритих приміщень і її краще садити у дворах або на вулиці, оскільки чагарник вкрай токсичний. У маленькій кімнаті, де стоїть квітка, у вас почне як мінімум сильно боліти голова.  

Варто розуміти, що всі його частини – квіти, листя, стебла та особливо сік – містять токсичні речовини, при контакті з якими у людини порушується серцевий ритм, починається запаморочення, нудота і навіть непритомність. Відомо, що в минулому люди гинули, коли використовували його стебла як шампури.


Бонсай. Це дуже красива та благородна рослина, яка ідеально вписується в будь-який інтер'єр. Однак, варто розуміти, що бонсаї не такий вже й безпечний, тому що люди з підвищеною чутливістю або схильністю до алергій негативно сприймають цю рослину. Лікарі попереджають, що необережний дотик до нього може викликати сильний алергічний висип.


Молочай.   Цю рослину часто називають "різдвяною зіркою" через форму та забарвлення листя. При цьому з ним варто дотримуватися правил безпеки і дотримуватися дистанції, тому що при попаданні соку молоча на шкіру з'являється висип, а якщо кішка або собака з'їдять його лист, то це загрожує тварині рвотою і діареєю.


Англійський плющ . Квітка популярна завдяки своїй невибагливості та красі. Але він здатний викликати алергічну шкірну реакцію із свербінням, висипом або пухирями. Плющ ідеально використовувати в декорі будинку зовні або у дворі, але тільки там, де немає домашніх тварин, так як навіть від одного листочка у тварини можуть початися проблеми з диханням, параліч або навіть кома.

Каладіум. Його ще називають слонове вухо, і він вважається одним із найтоксичніших рослин для свійських тварин. Якщо кішка або собака з'їсть його, то у тварини починається сильний набряк, печіння та блювання.


Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені показали безсмертну рослину (ФОТО) . У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось. Про один із таких унікальних "примірників" ми й поговоримо сьогодні.

Читайте також:   Найпростіше: яку зелень можна виростити взимку на підвіконні. Взимку, як ніколи, нам не вистачає вітамінів та свіжої, ароматної зелені. На допомогу приходить підвіконня, на якому, за бажанням, можна організувати цілий міні-город.