Ці фрукти категорично не можна зберігати у холодильнику
Є фрукти, які саме в холодильнику стають менш солодкими і втрачають частину антиоксидантів та вітамінів.
Багато хто з нас вважає, що якщо поклали фрукти в холодильник, то тим самим забезпечили їм свіжість і убезпечили себе від того, що вони швидко зіпсуються. Однак такий підхід не завжди є доцільним і в деяких випадках може призвести до втрати ними важливих поживних речовин, а також до погіршення їх смаку та текстури.
Холод уповільнює процес дозрівання, що може бути корисним для стиглих фруктів, щоб вони протрималися довше. Але якщо ми кладемо в холодильник ще зелені фрукти, такі як банани, персики, груші або помідори, ми порушуємо цей природний процес.
В результаті вони набувають борошнистої текстури, стають менш солодкими і втрачають частину антиоксидантів та вітамінів, які розвиваються саме на етапі дозрівання.
Наприклад, помідори втрачають значну частину свого смаку та ароматичних сполук, якщо їх занадто рано покласти в холодильник, тоді як банани чорніють, а їхня м'якоть стає кашкоподібною.
Цитрусові, навпаки, краще переносять холод, але в ідеалі слід зберігати зовні, якщо ви плануєте з'їсти їх протягом декількох днів. Це свідчить про те, що вибір місця для зберігання кожного фрукта не повинен бути випадковим, а має враховувати характеристики кожного з них.
Дієтологи рекомендують дотримуватися простого правила: фрукти, яким ще потрібно дозріти, слід зберігати при кімнатній температурі, в місці, що провітрюється, і подалі від прямих сонячних променів. Після того, як вони досягнуть оптимальної зрілості, їх можна помістити в холодильник, щоб зберегти свіжі ще на кілька днів.
Крім того, небажано мити фрукти перед зберіганням, оскільки волога прискорює появу плісняви. Ще одна практична порада - розділяти клімактеричні фрукти (ті, що виділяють етилен і продовжують дозрівати після збирання, такі як яблука, груші або банани) від неклімактеричних, оскільки перші можуть прискорювати псування останніх.
Читайте також на порталі "Коментарі" – ці продукти заборонено зберігати у дверцятах холодильника: зіпсуються дуже швидко.