Чи потрібно промивати макарони холодною водою: просте пояснення

Ми звикли, що після приготування макаронів зливаємо з них воду та промиваємо холодною водою. Однак, чи це правильний крок.

Після варіння макаронів ми зливаємо воду та промиваємо їх холодною водою. Так робили наші мами та бабусі. Ймовірно, ми про не замислювались чи потрібен такий крок, а просто повторювали за рідними. Пояснюємо, чи потрібно промивати макарони холодною водою після варіння.

Зварити макарони є одним з найпростіших способів приготувати їжу. Однак навіть в такому простому процесі можуть виникати міфи та непорозуміння. Одним з них є промивання макаронів холодною водою після їх приготування.

Одні люди не можуть уявити приготування пасти без цього процесу, тоді як інші радять цього не робити. У кулінарії існує кілька шкіл приготування макаронів і кожна з них говорить своє з приводу промивання пасти в холодній воді. В деяких випадках це може бути корисним кроком, тоді як в інших вважатиметься помилкою.

Промивати макарони є сенс, щоб отримати пухку консистенцію, яку зручно використовувати для салатів. Також пасту можна промивати, якщо ви хочете отримати її у стані аль денте, однак готували занадто довго. Промивання в холодній воді швидко зупиняє процес готування, тому макарони не переваряться. Крім того, з допомогою промивання пасти можна позбутись зайвого крохмалю в макаронах, що зробить її менш липкою.

В інших випадках заливати макарони холодною водою не завжди корисно, а в деяких випадках це може принести шкоду для страви. Наприклад, коли ми до пасти будемо додавати соус. Завдяки крохмалю, який залишається в макаронах страва матиме шовковисту та кремоподібну консистенцію.

Таким чином промивати макарони чи ні, залежить від конкретної страви та ваших уподобань. Це можна зробити, і іноді воно того варте. Однак немає сенсу щоразу промивати їх під холодною водою, і пропуск цього кроку не буде вважатись помилкою. Кухарі вказують, що головна умова, щоб макарони не злипались - це використовувати більшу каструлю та більшу кількість води для їх приготування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найдорожчих "овочів" світу, який в Україні вважають бур'яном.

Також "Коментарі" писали про дієтичний рецепт паски без дріжджів та цукру.