Як обігріти житло, коли нема світла і газу: дві нові ідеї

Зігріти житло може тепле каміння

З причини ракетних атак РФ, спрямованих на вітчизняні енергосистеми, громадяни часто залишаються в холоді, без електрики та газу. Зігріти свою родину в такий час допоможуть ці поради.

Нагріє обігрівач із свічок

Щоб зробити домашній обігрівач, потрібно мати 200- мл скляну банку та металеву кришку, яку можна закрутити, соняшникову олію, гніт, металеву консервну банку, невелику дощечку та вигнутий металевий шматок.

Інструкція:

1. Олію потрібно налити в банку. Зробити в кришці дірку, використавши викрутку. В дірку потрібно пропустити гніт з натуральних ниток.

2. До дошки саморізами потрібно прикрутити пластинку з металу. На іншому її кінці закріпити консервну банку, щоб шийка була внизу. Виріб має нагадувати "абажур".

3. Поставити банку з олією на дошку і потрібно запалити гніт так, щоб тепло підіймалось вверх і гріло консервну банку. Від нагрітої банки тепло йтиме в сторони й грітиме кімнату. Банку з олією можна замінити звичайною свічкою.

Ще домашній обігрівач можна налаштувати по іншому. На цеглини кладуть металеву решітку. ЇЇ можна вийняти з духовки. На верх кладуть перевернутий чавунець, а під ним запалюють свічку. Тепло свічки грітиме стінки чавунної каструлі й нагріватиме квартиру.

Обігріє каміння

Це рішення виручить в скрутній ситуації, коли електроенергія відсутня кілька днів. Потрібно розпалити на вулиці вогонь і нагріти на ньому каміння.

Допоки воно гаряче, його потрібно занести в будинок і покласти в металевий посуд. Але розмістити якнайдалі від легкозаймистих речей.

Гаряче каміння гарно віддає тепло і нагріває кімнату.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якими дровами краще не опалювати дім.