Як боротися зі стукачами в офісному колективі: будь готовий до бою

З стукачем можна піти на мирову або дати бій, але щось робити треба

Офісний колектив - це ще той розсадник інтриг. Ніколи не можна передбачити, хто з колег захоче встромити тобі ніж в спину. Розробити стратегію своєї поведінки в не дуже надійному колективі не просто. Але ми можемо підказати тобі, як вести себе зі стукачами, які готові в будь-який момент зіпсувати тобі життя, донісши твоєму начальнику про кожне неакуратно сказане слово.

Мовчання

В очах всіх співробітників ти повинен бути ідеальним працівником. Тому не давай приводу колегам сумніватися в твоїй компетентності, і вже тим більше - в твоїй дисципліні. Пам'ятай: мовчання - золото.

Штукар

Знущання - перевірена методика, яка теж допоможе боротися зі стукачами в офісі. Включи шкільну фантазію і згадай, як ти хотів помститися математичці за двійку. Намаж стілець зрадника суперклеєм, розбав його каву пургеном або просто закрий ворога в туалеті.

Алкоголь

А чому б не випити з ворогом мирову? Адже за склянкою дружби завжди знайдуться шляхи проголошення перемир'я. Не рубай з плеча, а краще запроси лукавого на келих гарного настрою. Така ініціатива - краще рішення, якщо вирішив боротися зі стукачами.

Домінування

Стукачі за своєю природою боязкі і слабкі. Покажи свою силу і владу - банально дай йому в ніс. Нехай зрадник знає своє місце.

Дезінформація

Урок з тактичної школи розвідників: дезінформуй колег. Тобто, скажи одному, що ти вирішив звільнятися, іншому - про розлучення з дружиною, третьому - що купуєш машину. Роби висновки - хто саме стукає - за чутками, які до тебе дійдуть.

У будь-якому випадку, в боротьбі зі стукачами будь обережний і не дай їм спровокувати себе, щоб ситуація не обернулася не в твою користь. Також видання "Коментарі" розповість про три головних принципи виживання в жіночому колективі.