Медики закликають відмовитися від копченостей

Коптити м'ясо навчилися досить давно. Під впливом диму сире м'ясо не тільки ставало придатним для їжі, але і набувало дивовижний аромат, який міг «нагодувати» навіть одним ситним запахом

За словами експертів, шкода копченої їжі значно перевищує її корисні властивості і завдає шкоди здоров'ю людини, і ніякі смакові якості не замінять втраченого здоров'я.

Основна небезпека, що міститься в копченостей - висока концентрація канцерогенів, які, накопичуючись в тілі, провокують розвиток онкологічних захворювань. Крім цього, разом з продуктами копчення в організм потрапляють кіптява, сажа та елементи горіння.

Щоб знизити небезпеку від поїдання копченостей, перед споживанням їх необхідно ретельно промити або зрізати зовнішній шар, оскільки саме в ньому накопичується до 80% токсичних продуктів обробки.

Також необхідно пам'ятати, що копчені м'ясо і риба мають високу калорійність, сприяють ожирінню і накопиченню холестерину в організмі.

Нагадаємо, коли закохані протягом багатьох років живуть разом, а потім вирішують розлучитися, звичайно ж, такий період пережити досить непросто. Фахівці вирішили з'ясувати, як розлучення впливає на емоційний і фізичний стан людини. Результати свого дослідження вони опублікували у виданні Frontiers in Psychology.

Авторам цього експерименту знадобилося опитати +1856 жінок, які нещодавно розлучилися. Їм було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких були питання про стан здоров'я, і про конфлікти з їх партнером. З'ясувалося, що розлучення дуже сильно відбивається як на фізичному, так і на ментальному здоров'ї. І ось які закономірності змогли виявити експерти. Якщо говорити про молодих чоловіків, які заробляють вище середнього, то їх фізичне і психологічне здоров'я поліпшується після розлучення