Де в будинку не можна сушити взимку одяг: з'явиться цвіль

Категорично не радять сушити випрані речі у спальні

Взимку після прання речі на балконі можуть сохнути тижнями, а якщо немає балкона, то потрібно прислухатися до порад, щоб не розвішувати білизну там, де це може негативно вплинути на мікроклімат. Як передає видання "Коментарі", про це пише "SantePlus".

Експерти радять тим, у кого немає балкона все ж таки придбати сушарку і відмовитися від ідеї розвішувати випрану білизну по всій квартирі, чекаючи, поки вона висохне. Зокрема, категорично заборонено вивішувати для просушування білизну у спальні. У більшості випадків спальні – це невеликі кімнати, де не такої витяжки та вентиляції, як, скажімо, у тій же ванній кімнаті. Тому, якщо вивішувати випране більше в спальні, то можна завдати шкоди своєму здоров'ю, адже незабаром може з'явитися пліснява та грибок, які вивести буде дуже складно.

Тому, якщо у вас немає балкона, відмовтеся від вивішування білизни у спальні. Виберіть інші кімнати. Перевагу потрібно віддати кімнатам, що найбільш провітрюються. Таким чином, завдяки циркуляції повітря білизна буде просушуватися швидше і буде мінімальний ризик, що у вашому будинку з'явиться цвіль.

Також у боротьбі з вологою вам може допомогти сіль. Потрібно наповнити кілька мисок сіллю і розставити їх підлогу кутами в кімнаті. Це допоможе увібрати надмірну вологість.

Якщо є можливість, купіть осушувач повітря, адже він значно покращує якість повітря і зберігає тепло.

До того ж не потрібно вивішувати білизну на батареях. Це може підвищити рівень вологості та одночасно зіпсувати якість одягу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі.