Ці популярні кімнатні рослини не варто ставити у спальні

При розведенні рослин мало хто цікавиться питанням, які квіти не можна тримати вдома

Кімнатні квіти пожвавлюють і прикрашають інтер'єр, але не всі вони корисні - відверті шкідники. Розповідаємо, які рослини не можна містити у спальні. При розведенні рослин мало хто цікавиться питанням, які квіти не можна тримати вдома. Водночас існують як наукові докази шкоди деяких кольорів, так і народні прикмети та фен-шуй, до яких багато квітників теж ставляться серйозно, пише wday. Популярна кімнатна ліана, що росте до значних розмірів, також не має бути у вашій спальні. Ця зелена красуня відрізняється великим візерунковим листям. На перший погляд, вони гладкі, але насправді поверхня листа посипана дрібними голками, здатними викликати алергію.

У спальні не можна розміщувати олеандр, алоказію, азалію та герань. Їхні цвітіння стають сильними алергенами. По суті всі рослини з отруйним соком можуть бути алергенами для людей з індивідуальною непереносимістю. Кактуси – ще одна несприятлива рослина для спальні, особливо якщо ви дослухаєтеся рекомендацій філософії фен-шуй. Колючки кактусів передають шкідливу енергію Ша, тому здатні привнести до будинку сварки та розбрати.

Нагадаємо, фарбувати свій будинок кімнатними рослинами люблять багато жінок. Але не всі квіти та зелень у горщиках однаково корисні. Є рослини, які можуть зашкодити здоров'ю. Що входить до списку? Експерти кажуть, що шкідливих кімнатних рослин досить багато, але варто знати хоча б найпоширеніші з них, щоб убезпечити себе та своїх домочадців. Діффенбахія Незважаючи на те, що ця рослина отруйна, вона користується великою популярністю, тому що красива і невибаглива у догляді. Експерти кажуть, що сік диффенбахії може спричинити дерматит, а також опік горла, тому його не рекомендується ставити у місцях, доступних дитині чи домашній тварині. Працювати з диффенбахією рекомендується в рукавичках, а потім мити руки з милом.