Виконуйте, не встаючи з ліжка: 5 ефективних вправ для фігури

Фітнес-інструктор Тетяна Бражина розповіла, який комплекс вправ можна виконувати, не встаючи з ліжка

Якщо хочете підкоригувати фігуру на початок літа, але їхати у фітнес-зал або виходити на пробіжку, у вас немає сил після роботи, постарайтеся виконувати вправи в ліжку. Фітнес-інструктор Тетяна Бражина розповіла, що треба робити.

Розтяжка

Ляжте на спину і випряміть ноги, а п'яти з'єднайте разом. Приготуйтеся тягнути шкарпетки ніг у бік голови, а п'яти – у протилежний. Якщо ви все виконаєте правильно, відчуєте напругу в ликах. У такому положенні зафіксуйтеся на кілька секунд, потім потягніть носки вперед, як балерина, і затримайтеся так на 3-5 секунд. Потягування потрібно повторювати 5-10 разів.


Розминка м'язів живота та спини

Ляжте на спину, притисніть до живота коліна і постарайтеся дотягнутися до підборіддя, одночасно напружуючи м'язи спини. Зафіксуйте ноги руками й міцно притисніть їх до живота, видихаючи повітря з легенів. Відпустіть ноги, витягніть їх та повільно зробіть вдих. Повторюйте вправу 10 разів.


Велосипед

Ляжте на спину, підніміть ноги вгору та робіть ними кругові рухи, зображуючи їзду на велосипеді. Намагайтеся, щоб дихання було рівним. Спочатку "похитайте" хвилину, потім відпочиньте 10 секунд і знову вирушайте в дорогу. Повторюйте вправу 3-5 разів.


Розминка торсу

Ляжте на спину, ноги зігніть у колінах, руки опустіть уздовж тулуба, долоні вниз. Підніміть таз, упираючись ногами, плечима і руками в матрац, одночасно щосили напружуючи сідниці. Зафіксуйтеся в такому положенні на 40-50 секунд, а потім повільно опустіться на матрац і розслабтеся. Дихайте рівно. Повторюйте вправу 10 разів.


Розминаємо шию

Щоб виконати вправу, потрібно сісти з прямою спиною на ліжку, зігнути ноги в колінах і покласти на них кисті. Повертайте головою по колу 5 разів (у кожний бік).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вправи вранці допомагають зарядити організм енергією.