Розминка насамперед: як правильно підготуватися до тривалого забігу

Правильна розминка вкрай важлива, якщо ти вирішив підготуватися до серйозного забігу

Біг є одним з найпопулярніших видів спорту. Він здатний привести тебе в відмінну фізичну форму і при цьому під час бігових тренувань вкрай важко занудьгувати - це завжди дуже захоплююче проведення часу. Особливо, якщо ти ставиш перед собою великі цілі, наприклад, пробігти марафонську дистанцію. Але в цій випадку вкрай важлива підготовка. Тому сьогодні ми розповімо тобі, які вправи слід робити під час підготовки до тривалих забігів, щоб подолати дистанцію швидше, ніж твої суперники.

Стегна

Ноги необхідно поставити на ширині плечей, руки повинні бути на поясі. Крути тазом 15 разів за годинниковою стрілкою, потім - проти.

Стрибки

Швидкі стрибки є однією з головних запорук успіху в бігу. Немає необхідності стрибати якомога вище або далі. Необхідно робити це частіше. Вчені рекомендують відшукати 13-метровий проміжок вільної дороги або поля і пострибати на ньому туди-назад.

На одній нозі

Скачи ці ж 13 метрів в одну сторону на одній нозі, потім поміняй ногу і скачи назад. Нюанс - при цьому піднімай якомога вище коліна. Норма - вони повинні перебувати не нижче пояса.

Марш

Ще один спосіб підвищити швидкість бігу - марширувати високо піднімаючи носки. Тут ноги також повинні бути не нижче пояса. Ті ж 13 метрів - туди і назад.

Біг назад

Бігай назад так, щоб п'яти торкалися сідниць. Марафонці з Міннесоти радять: двадцять п'ять метрів туди і назад буде досить.

Ці вправи допоможуть зробити твій біг більш результативним. Крім того, вони дадуть можливість як слід розім'ятися і розігрітися перед серйозним забігом. Тому ні в якому разі не нехтуй ними. Також видання "Коментарі" розповість, чи можна бігати на голодний шлунок.